Pitypang csoport

(A Gesztenyefa és a Levendula csoport közös, új elnevezése)

A Tündérek küldtek egy angyalt, hogy megkérdezze a növényeket, hogyan nézzenek ki. Mindegyikük szép, piros vagy fehér, nagy virág akart lenni, úgy virítani, mint egy nyári álom vagy kék, mint a tiszta ég. Csak a pitypang nem tudta, milyen szeretne igazán lenni, így az angyal még egy napot adott neki a gondolkodásra.

Álmodozott és próbált dönteni. Látta a napot majd úgy döntött, olyan szeretne lenni, mint a nap. Sárga és gyönyörű. Aztán meglátta a holdat, és meggondolta magát. Olyan szeretett volna lenni, mint a hold, fehér, kerek, áttetsző. Aztán felfigyelt a csillagokra, és nagyon megkedvelte őket is. Amikor az angyal eljött, nem tudta, mit mondjon neki:

– Úgy lennék olyan, mint a Nap, mint a Hold és mint a csillagok. Nem tudok dönteni – sóhajtotta szomorúan. Így a Tündérek teljesítették minden vágyát. Ezért a pitypang eleinte sárga, mint a nap, majd fehér és kerek, mint a hold, és mikor ráfújsz, akkor úgy szóródik szét, mint a csillagok. Gyógyító ereje is ezért ilyen erős, mert összeadódik benne a Nap a Hold és a csillagok ereje.

(Yeshua Paolo Gioiello gondolatai alapján).

A változás fontos része az életünknek, pedagógusként pedig az alkalmazkodóképesség mintaadása elengedhetetlen, számunkra ennek szimbóluma lett ez a kis virág. Változzunk hát mi is, mint a kis pitypang, aki pongyolájának cseréjével és légies játékával igyekszik belopni magát kicsik és nagyok szívébe. Felnőttként is gyakran csábító megfújni bóbitáját és gyönyörködni játékában. Ez az apró mezei virág többre hivatott társainál, hisz emlékek sorát idézve melengeti meg mindenki szívét, aki rátalál. Ki ne font volna gyermekként koszorút a sárga gömböcskékből, vagy fújta volna bóbitáját a végtelenség felé, csodákat kívánva. A Pitypang csoport -névadójához hűen- szeretettel, játékosan és változatos élményekben gazdag óvodai élettel fogadja a hozzá tartozó családokat. Erős gyökerei és szabad szárnyalása is fontos jelképe az óvodai nevelésnek, mely gondolkodásmód összeköti a csoportban dolgozó felnőtteket is.

Pitypangunk hamarosan nem csak a természet kincseskamrájának lesz része, hanem a Nagykovácsi Kispatak Óvodának is.

Óvodapedagógusok:
Horváth- Meszes Bettina
Farkas Erika
Pedagógiai asszisztens:
Vad Anikó
A csoportba felvehető gyerekek maximális létszáma: 30 fő
A csoport életkori összetétele (az újonnan beiratkozók nélkül):
3-4 évesek: 4 fő (2 lány, 2 fiú)
4-5 évesek: 12 fő (6 lány, 6 fiú)
5-6 évesek: 9 fő (5 lány, 4 fiú)
6-7 évesek: 5 fő (2 lány, 3 fiú)
Üres férőhelyek száma: 0 fő