Pillangó csoport


pillangó logó2

A Pillangó csoport családias közösségét, izgő-mozgó, színes egyéniségek alkotják.

Pillangósainkat szeretetteljes, tevékenységekkel teli, biztonságot nyújtó légkörben neveljük. Kiemelt figyelmet fordítunk a tudatosan kialakított és következetesen használt szokás és szabályrendszerre.

Gyerekeinket arra szoktatjuk, hogy figyeljenek egymásra, segítsék egymást és bárhová is

kerülnek az életben, mindig tartsanak össze.

Fontos számunkra a környezetvédelem és az egészséges életmód alapjainak átadása.

Természet polcunkon folyamatosan nyomon követhetjük az évszakok változását és a hozzájuk kapcsolódó ünnepek jelképeit, növényeit.

Óvodásaink sok időt töltenek a szabadban. Szeretünk felfedező sétákra, túrákra járni, bogarászni, kutakodni. Számunkra fontos a természet közelsége.

A hazaszeretet és magyarságtudat erősítésére szintén pedagógiánk hangsúlyos területe.

A néphagyományok ápolása, a néptánc, a népzene és népi játékok folyamatos jelenléte ezt a célt szolgálja.

A Pillangó csoportban megvalósul a család és óvoda együttes nevelése, mely által a gyerekek biztonságban, a szülők pedig biztos helyen tudhatják gyermekeiket,

Azon munkálkodunk mindhárman – Éva, Enikő és Móni néni -, hogy a kezdetben hozzánk érkező megszeppent kis pillangók, lassacskán megerősödve, megokosodva és megügyesedve szárnyaljanak az iskola felé.

A csoportunk neve sok mindent elárul rólunk, többek között azt, hogy nagyon sok- színű, kreatív, cselekvő gyerekek és felnőttek alkotják a mi kis családias közösségünket.

A kezdetben hozzánk érkező kis pillangók lassacskán megerősödve, megokosodva és megügyesedve szárnyalnak az iskola felé.