Maci csoport

Egyszer volt hol nem volt, az Üveghegyen innen, Hűvösvölgyön túl, erdők, hegyek, rétek, Kispatak közelében három Mesevár.

Az egyik várban, ott ahol Pillangók, Katicák és Cinegék röpködnek, Mókusok ugrándoznak, ott töltik mindennapjaikat a Maci bocsok, három mamamaci, Kati néni, Ildikó néni és Angi néni vigyázó szemei kíséretében.

Ezek a különböző korú kisbocsok szeretnek játszani, alkotni, rajzolni, színezni, építeni vonatokat, házakat, tornyokat, belebújni állatok, anyuka, apuka bőrébe.

Kíváncsian várják, mit rejt a mesedoboz és jókat beszélgetnek Medve úrral. Finom süteményeket sütnek, salátákat készítenek.

Sokat mozognak a Mesevár lombosfás kertjében felépített csúszdákon, mászókákon.  Homokvárakat építenek, talicskáznak, fociznak. Imádják a lovakat, időjárástól függően lovagolni is járnak.

A néptánc hangulata, tanulása összeforr az életükkel. A meseszínházba bérletük van, a Diótörő, a János Vitéz és a Hófehérke mesebalett is ismerős számukra.

Sok közösségformáló és fejlesztő játékot játszanak, hogy minél összeszokottabb, elfogadóbb csoporttá váljanak, és az iskolában is minél jobban megállják a helyüket.

Közösen ünnepelnek születésnapot, Mikulást, Karácsonyt, farsangot, Anyák napját.

Sok – sok meseváron kívüli program is várja őket, úszás, síelés, jóga, zeneovi.

Minden nap friss gyümölcsöt esznek.

Nagyon önállóak, de ha kell, segítséget is kérnek. Szépen öltöznek, és igyekeznek rendet tartani maguk körül. Szeretnek teríteni, erre mindig van szorgalmas jelentkező. Nyitottak egymással is és a felnőttekkel is, szívesen beszélgetnek, mesélnek.

Ők is és a szüleik is lelkesen készülődnek és vesznek részt a hagyományos Mihály – napi vásáron, a Márton napi lámpás felvonuláson, és az Adventi vásáron.

Aktív és összetartó kis közösség.

Ezek vagyunk mi, a mindent átölelő szeretés, és játékosság.

Maci csoport - életképek