KASZÁLÓ utca

A Nagykovácsi Kispatak Óvoda legnagyobb épülete a Kaszáló utca 16-18. szám alatt található székhely óvodánk. Az Európai Unió támogatásával épült modern épület 2010-ben nyitotta meg kapuit, négy gyermekcsoporttal. 2013-ban tovább bővült 2 csoportszobával, mivel a folyamatosan növekvő gyermeklétszám miatt kevésnek bizonyult a már meglévő óvodai férőhely.

Jelenleg hat csoportban fogadjuk a Nagykovácsiban élő családok gyermekeit. Nevelési elveink alapján a vegyes korösszetételt támogatjuk, de a csoportok kialakításánál nagy gondot fordítunk arra, hogy egy-egy korosztály ne váljon alul reprezentálttá az adott gyermekcsoporton belül. Rendkívül magas létszámú – 30 fős – csoportjainkban két óvodapedagógus, egy dajka és 3-3 csoportra osztottan egy-egy pedagógiai asszisztens dolgozik óvodásaink mindenekfelett álló érdekében. A speciális fejlesztő munkát óvodánk saját alkalmazásában álló gyógypedagógusa végzi a délelőtti órákban. A logopédiai megsegítést a Pest megyei Pedagógiai Szakszolgálat Budakeszi Tagintézményének logopédiai szakembere folytatja. Épületünkben működik a PMPSZ BT Nagykovácsi Nevelési Tanácsadója, ahol pszichológus szakemberek segítségét kérhetik a szülők.

Csoportszobáink igazán nagyok, 72 m2-es méretükkel tágas játszó- és életteret kínálnak a gyermekeknek. Óvodaépületünkben egy hatalmas tornaszoba hívogat mozgásra. Sószobánk lehetőséget nyújt a légúti megbetegedések prevenciójára, az immunrendszer erősítésére. Belső tereink barátságos, hangulatos berendezéssel igyekeznek esztétikai élményt nyújtani minden betérőnek és az itt „élőknek” is.

Udvarunk jól felszerelt és modern játszóeszközöket kínál. Minden csoportunk saját kis előkerttel és magaságyással rendelkezik, hogy kis kertészeink folyamatosan gondoskodhassanak a zöld világról. Büszkén viseljük „Zöld Óvoda” címünket és évről évre teszünk érte, hogy valóban természetbarát és természetvédő szellemiséget adhassunk tovább kicsiknek és nagyoknak, jó példával elöl járva, tudásunkat megosztva.

Ünnepeink, jeles napjaink a Kispatak Óvoda elmúlt éveiben kikristályosodott. Sikeres hagyományait igyekszik továbbvinni, átadni gyermeknek, felnőttnek egyaránt. Kaszáló utcai épületünk kertje ad otthont minden évben a hihetetlen élményt nyújtó Mihály napi vásárnak.

A nevelő-fejlesztő munkában közvetlenül részt vállaló munkatársaink elkötelezett óvodapedagógusok, pedagógiai asszisztensek és dajkák, akik a maguk alkotta pedagógiai programot igyekeznek emberileg és szakmailag is kiemelkedő tartalommal megtölteni nap, mint nap.

Köszönjük érdeklődését és szeretettel várjuk a Kaszáló utcai épületünkben is.

Málna csoport

     Pitypang csoport

     https://kispatakovoda.hu/pitypang-csoport/

Bodza csoport

Vackor csoport

Barackfa csoport

Gesztenyefa csoport