Barackfa csoport

Barackfa csoport bemutatkozása

A mi kis Barackfa csoportunk olyan, mint a család, hiszen gyerekeink életkora eltérő egymástól. Vannak kisebbek, nagyobbak és még nagyobbak. Mindenki más, és mi mindenkit úgy fogaduk el, amilyen. Mindig nagy örömmel várjuk a kistestvérek, unokatestvérek, barátok, ismerősök érkezését.

Célunk és feladatunk, hogy gyermekeink számára nyugodt óvodai feltételeket teremtsünk, a rugalmasság és rendszeresség elvét alkalmazva. Nagy hangsúlyt fektetünk a szeretetteljes, biztonságos, családias légkör kialakítására. Gyermekeink legfontosabb tevékenysége a játék, így ismereteiket is játékos formában, tapasztalati tanulás útján szerzik, melyhez változatos, sokszínű tevékenységeket, élményeket biztosítunk. Fejlesztésüket differenciáltan, egyénre szabottan tervezzük, s végezzük. Mindezeket csak következetes, jól működő szokás-szabály rendszerrel, a felnőttek szeretetteljes, gondoskodó hozzáállásával és a család együttműködésével érjük el.

A mindennapokban helyet kapnak a mesék, versek, az ének, manuális-vizuális tevékenységek, a mozgás, s mind emellett legfőképpen és kiemelten a közös játék. Nagy hangsúlyt fektetünk közvetlen környezetünk megismerésére és védelmére, az egészséges életmód alapjainak kialakítására. Arra törekszünk, hogy mindennapjaink jó hangulatban teljenek, és hogy minden kisgyermek önmagához képest a legtöbbet fejlődjön. Boldog élményekkel. teli óvodás éveket varázsolunk számukra.

Minden gyermek egy megismételhetetlen csoda, és a hozzá vezető útnak csodának kell lennie.  (Erick Framm)

 

Óvodapedagógusok:                              A csoportba felvehető gyerekek

Tóth Mária                                            maximális létszáma: 26 fő

A csoport életkori összetétele

Dajka:                                                  (az újonnan beiratkozók nélkül):

Orosz Andrea                                       3-4 évesek 9 fő (5 lány, 4 fiú)

Pedagógiai asszisztens:                       5-6 évesek 6 fő (3 lány, 3 fiú)

Gonda Noémi                                      6-7 évesek 2 fő (1 lány, 1 fiú)

Üres férőhelyek száma: 13 fő