Autómentes hét

Kedves Kispatakos Családok!
Az Autómentes hét (szeptember 18-22) programjai a következőképpen alakulnak:

HÉTFŐTŐL-PÉNTEKIG: Pecsétgyűjtés csoportonként.Az évekre visszanyúló hagyományos, csoportok közötti környezetbaráti közlekedési verseny egy héten keresztül tart majd, ahol a cél: érkezzen minden résztvevő autómentesen az óvodákba. A kerékpárok, rollerek elhelyezése alapvetően a tárolóknál történik. Amennyiben ide már nem férnek be, kérem, hogy a csoportos óvodapedagógusoknál tájékozódjanak, hová tehetik a közlekedési eszközöket. Köszönjük a jelentkező szülőknek, hogy segítik reggelente a pecsételés folyamatát. (Kérésünk, hogy amennyiben Önök, Szülők autóval folytatják útjukat munkahelyükre, akkor az óvodától távolabb parkoljanak le. Innen érkezzen gyermekük biciklivel, hogy igazságosan járjon teljesítményéért a pecsét. Kérjük, ne az óvoda előtti parkolóban a kocsi csomagtartójából előkerülő járgányra ülve – néhány méter megtételét követően – kerüljön bemondásra  a környezetbarát szemlélettel történő közlekedés. Köszönet érte!)

KEDD: Ész-kerék KRESZ nap (délelőtt)Játékos közlekedési vetélkedőt szervezünk óvodásainknak a munkatársaink által összeállított kérdésekből és az elkészített prezentációs játékeszközök segítségével, Nagykovácsi gyalogosan elérhető közlekedési pontjain. Lesz benne gyalogos, bicikli és autó számlálás, valamint sok-sok játék.

SZERDA: Szeptemberi szentjánosbogár futás (19.30-21.00)

Az esti futás-programmal a közlekedésben való látni és látszani elv fontosságára hívjuk fel a figyelmet. A családok részvételével bonyolítjuk le a futást a Kaszáló utcai óvoda mögötti mezőn. Két futástípusra készítjük a pályát: az első etapban reflektorok segítik a mező és a résztvevők láthatóságát, majd a második részben már csak apró szolár lámpák jelzik a pálya útvonalát. Távolság: 750-1000 méter. A gyerekeknek az élményen túl apró ajándékkal köszönjük meg a részvételt.

CSÜTÖRTÖK: Zöld gasztronómiai gyalogtúra (17.00-19-00)

Pecsételős „zöld gasztronómiai” túrára hívjuk a családokat. Minden résztvevő az induló ponton (Óvodákban) veheti át a pecsétgyűjtő kiskönyveket. A gyalogos túra útvonala során 4 helyszínt kell érinteniük a résztvevőknek, ahol a helyi éttermek, kifőzdék, kávézók és boltok, valamint Önkénteseink csupa egészséges falatkával és innivalóval (kóstoló mennyiségben) várják a pecsételős könyvvel rendelkező részvevőket. A helyszínre érkezéskor pecsét kerül a túra-könyvbe. Megállók: Kiskamra falatozó, Nagy-szénás Menedékház Étterem, Tandem Könyvesbolt és kávézó, Menő-Jövő Csomagolásmentes Piacbolt. A betelt pecsételős kis füzetet az óvodákban másnap leadók elismerő oklevelet kapnak.

Izgatottan készülünk az Autómentes hétre és tekerünk, gyalogolunk mi magunk is! 

Tartsanak velünk!