Tengelice csoport

Dőlj hátra, hunyd be a szemed és engedd, hogy a képzeleted tengelice-szárnyakon repítsen…

Cipity lőrinc, cipity lőrinc , tyaf, tyaf, tyaf

Csivitel a kismadár a Nagykovácsit körül ölelő szénaillatú mezőkről, a bölcs titkokat őrző erdőkről, a cserfes Ördögárok patakról és a felejthetetlen kalandokat rejtegető Békás tóról. Ahol oly otthonosan nyargalásznak a tengelice-lábak.

Beszél a kozmikus bölcsességeket magukban hordozó mesékről, melyeket gyertyaláng mellett hallgatunk, a zene lelket formáló erőiről, melyre táncolunk, közösen éneklünk és a képzeletet megmozgató alkotás öröméről, mely minden egyes napunkat áthatja.

És beszél a játékról. Játékról együtt és külön, párban és csoportban, kint és bent… játékról sárral, vízzel, kővel, bottal és fénnyel egyszóval játékról bárkivel, bármivel, bárhol, bármikor.

Beszél szokásokról, szabályokról, ritmusról, rendről és harmóniáról, melyek segítenek eligazodni az élet útvesztőiben.

Beszél veszekedésekről, nézeteltérésekről, melyek megoldása segít kapcsolatainkat elmélyíteni, jobban megismerni egymást és önmagunkat.

Beszél kalandos hétköznapokról és meghitt ünnepekről. Beszél családokról, éppen 21-ről, akik nap, mint nap ránk bízzák fiókáikat.

És mi figyelünk! Figyelünk minden apró rezdülésre, hogy felismerjük fejlődésük saját ritmusát, rájuk hangolódjunk, meglássuk, melyek az éppen érlelődő képességeik és melyek azok, amik nincsenek érzékeny fázisban. Támogatjuk azokat, melyek fejlődésének itt van az ideje, de nem felejtkezük meg a szunnyadó képességek megóvásáról sem.

Ezért szeretjük a vegyes csoportot, mert itt mindenki a saját ütemében fejlődhet, alhat téli álmot, vagy éppen versenyt futhat az idővel, ha éppen energiái az egekbe emelik.

Járni járva tanulunk, szeretni szeretve… szeretjük az Almát, a Falevelet, a Gombát, a Cseresznyét, a Baglyot, a Kristályt, a Pitypangot, a Katicát, a Pillangót, az Epret, a Tüzet, a Csillagot, a Csigát, a Villámot, a Cicát, a Kisegeret, a Békát, a Holdat, a Napot, a Hópihét, a Felhőt, a Nyuszit, a Sünit, a és a Halacskát, a Nefelejcset és a Körtét rejtsen bárkit is e jel!

Tengelice csoport

Óvodapedagógusok:

Karczevicz Dóra (állandó délelőttös)

Oravecz Edit (állandó délutános)

Dajka:

Pedagógiai asszisztens:

Vassné Kiss Ildikó

 

A csoport létszáma: 26 fő

A csoport életkori összetétele:

2-3 évesek 5 fő (3 lány, 2 fiú)

3-4 évesek: 2 fő (1 lány, 1 fiú

4-5 évesek: 8 fő (3 lány, 6 fiú)

5-6 évesek: 9 fő (5 lány, 4 fiú)

6 -7 évesek: 1 fő (1 fiú)