Tengelice csoport

Mit beszél a Tengelice?

Cipity Lőrinc, cipity Lőrinc tyaf, tyaf, tyaf…

Hogyhogy nem érted?

Akkor bizony barátom, Te elfelejtetted, milyen gyereknek lenni!

No, de sebaj, majd mi segítünk…

Dőlj hátra, hunyd be a szemed és engedd, hogy a képzeleted tengelice-szárnyakon repítsen…

Beszél! Beszél a Nagykovácsit körül ölelő szénaillatú mezőkről, a bölcs titkokat őrző erdőkről, a cserfes Ördögárok patakról és a felejthetetlen kalandokat rejtegető Békás tóról. Ahol oly otthonosan nyargalásznak a tengelice-lábak.

Beszél a kozmikus bölcsességeket magukban hordozó mesékről, melyeket gyertyaláng mellett hallgatunk, a zene lelket formáló erőiről, melyre táncolunk, közösen éneklünk és a képzeletet megmozgató alkotás öröméről, mely minden egyes napunkat áthatja.

És beszél a játékról. Játékról együtt és külön, párban és csoportban, kint és bent… játékról sárral, vízzel, kővel, bottal és fénnyel egyszóval játékról bárkivel, bármivel, bárhol, bármikor.

Beszél szokásokról, szabályokról, ritmusról, rendről és harmóniáról, melyek segítenek eligazodni az élet útvesztőiben.

Beszél veszekedésekről, nézeteltérésekről, melyek megoldása segít kapcsolatainkat elmélyíteni, jobban megismerni egymást és önmagunkat.

Beszél kalandos hétköznapokról és meghitt ünnepekről.

Beszél családokról, éppen 25-ről, akik nap, mint nap ránk bízzák fiókáikat.

És mi figyelünk! Figyelünk minden apró rezdülésre, hogy felismerjük fejlődésük saját ritmusát, rájuk hangolódjunk, meglássuk, melyek az éppen érlelődő képességeik és melyek azok, amik nincsenek érzékeny fázisban. Támogatjuk azokat, melyek fejlődésének itt van az ideje, de nem felejtkezük meg a szunnyadó képességek megóvásáról sem.

Ezért szeretjük a vegyes csoportot, mert itt mindenki a saját ütemében fejlődhet, alhat téli álmot, vagy éppen versenyt futhat az idővel, ha éppen energiái az egekbe emelik.

Járni járva tanulunk, szeretni szeretve… szeretjük az Almát, a Falevelet (aprócska katicával), a Napot, a Gombát, a Cseresznyét, a Baglyot, a Kishajót, a Pitypangot, a Katicát, a Szívecskét, a Pillangót, az Epret, a Tüzet, a Házikót, a Csillagot, a Csigát, a Villámot, a Cicát, a Tulipánt, a Békát, a Holdat, a Zászlót a Hópihét, a Kisegeret és a Halacskát, rejtsen bárkit is e jel!

No azért nem mindig Tengelicék… rosszabb napokon csak Stiglicek!

Csuda tudja, hogy ilyenkor mi keltünk bal lábbal vagy valóban valami csibészség bújt a (nem is olyan pelyhes) fiókáink bőrébe…

Hát ilyennek álmodjuk mi a Tengelice-világot!

Hogy valóra válik-e, ki tudja? Ha kíváncsi vagy rá, nézz be hozzánk a nyílt héten, addigra kiderül…

Eszter, Dóri, Ildikó és Erzsike