Levendula csoport

A Levendula csoport szeptemberben indult útjára Lipták Fanni, Horváth-Meszes Bettina óvódapedagógusokkal, Nagy Sabine dajkával és Vad Anikó  pedagógiai asszisztenssel. A felújítások után újjávarázsolt csoportszobába, a nyári viharok elől menekülő Levendula tündérek is beköltöztek. Szívesen fogadtuk őket, cserébe időről időre leveleket és ajándékokat kapunk Tőlük. Erdei kiránduló helyünk Tünde erdő Ősi fája – ahol a Levendula Tündérek születnek – gyakori úticélunk lesz … Kirándulásaink alkalmával hagyjuk a gyerekeket szabadon felfedezni a világot, ahogy a csoportszobában is nagy hangsúlyt fektetünk a szabad játékra. Süteményinkbe csempészünk egy-egy különleges összetevőt, hogy ismerkedjünk az egészséges alapanyagokkal. Játékaink egy részét magunk készítjük különféle termésekből, természetes anyagokból.

Beszélgetőköreinkben őszintén megvitatjuk a világ dolgait, gondolatainkat és érzéseinket, még akkor is, ha néha fáj. Mindig a pozitív dolgokra koncentrálva bátorítunk, és értékeljük az erőfeszítéseket.

Szabályainkat szeretettel, a gyerekekhez alkalmazkodva, és sokszor velük együtt alakítjuk ki, ezzel is bizalmat adva nekik. Ezt a bizalmat akkor is megkapják, amikor  hagyjuk, hogy maguk próbáljanak megbirkózni a kihívásokkal, problémákkal, ily módon is  erősítve önbecsülésüket. A dicséretnél és sikerélménynél talán nem is létezik nagyobb motiváló erő.

A családokkal szorosan együttműködve, kéz a kézben igyekszünk nevelni. Ebben a tanévben gyakran szervezünk  „családi napokat”, ahol igazi közösséggé tudunk formálódni.