Levendula csoport

A Levendula csoport szeptemberben indult útjára Lipták Fanni, Horváth Meszes Bettina óvódapedagógusokkal , Nagy Sabine dajka nénivel és Vad Anikó Ancsa néni pedagógiai asszisztenssel. A felújítások után újjá varázsolt csoportszobába, a nyári viharok elől menekülő Levendula tündérek is beköltöztek. Szívesen fogadtuk őket, cserébe időről időre leveleket és ajándékokat kapunk Tőlük. Erdei kiránduló helyünk Tünde erdő Ősi fája, ahol a Levendula Tündérek születnek gyakori úticélunk lesz… Kirándulásaink alkalmával, hagyjuk a gyerekeket szabadon felfedezni a világot, ahogy a csoportszobában is nagy hangsúlyt fektetünk a szabad játékra. Süteményinkbe csempészünk egy- egy különleges összetevőt, hogy ismerkedjünk az egészséges alapanyagokkal. Játékaink egy részét magunk készítjük különféle termésekből, természetes anyagokból.

Beszélgetőköreinkben megvitatjuk a világ dolgait, gondolatainkat, érzéseinket őszintén, még akkor is ha néha fáj. Mindig a pozitív dolgokra koncentrálva, bátorítunk és az erőfeszítéseket értékeljük.

Szabályainkat szeretettel a gyerekekhez alkalmazkodva és sokszor velük együtt alakítjuk ki, ezzel is bizalmat adva nekik. Ezt a bizalmat, akkor is megkapják, amikor  hagyjuk, hogy maguk próbáljanak megbirkózni a kihívásokkal, problémákkal, ily módon is  erősítve önbecsülésüket. A dicséretnél és sikerélménynél talán nem is létezik nagyobb motiváló erő.

A családokkal szorosan együttműködve kéz a kézben igyekszünk nevelni, ebben az  évben gyakran szervezünk  majd „családi napokat”, ahol igazi közösséggé tudunk formálódni.