Maci csoport

A zene átszövi, átöleli a Kismackók életét a Forrás tagóvodában. A zenei neveléssel nemcsak a zene szeretetét érezheti át a gyermek:

„Az ének felszabadít, bátorít, gátlásokból, félénkségből kigyógyít. Koncentrál, testi-lelki diszpozíción javít, munkára kedvet csinál, alkalmassá tesz figyelemre – fegyelemre szoktat … kifejleszti csírájában minden emberben meglévő zeneérzéket, ezzel megadja a műveltség alapját, amivel szebbé, gazdagabbá teszi az egész életét.”

/Kodály Zoltán: Tanügyi bácsik! Engedjétek énekelni a gyermekeket! In: Visszatekintés I. köt. Budapest. Zeneműkiadó Vállalat, 1982. 304.o./

A gyermek legfejlesztőbb tevékenysége a játék, ezen keresztül fedezi fel a világot, tanulja meg az alapvető szociális normákat. „Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt” (Platón)

A gyermekeink életében kiemelt szerepet kap a szabad játék. A csoport életében fontos szerepet kap a zene, népzene, néphagyományok és a jeles napok. Játékaink során sok odafigyeléssel segítjük a kicsiket eligazodni a nagy világban. A gyermekek fejlődése egyénenként eltérő, ezt figyelembe véve tervezzük a különböző játékba integrált tevékenységeket.

A bizalmas biztonságot nyújtó környezet feltételeinek megteremtése kiemelt fontosságú a gyermekek fejlődésében, ebben játszik nagy szerepet a napirend. A szeretetteljes légkör cselekedeteikről való pozitív visszajelzés elengedhetetlen fontosságú fejlődésükhöz.

Óvodásaink számára fontos, hogy mozgásigényüket kielégítsük, erre nyújt lehetőséget a gyönyörű természeti környezet, amelyben Nagykovácsi elhelyezkedik, így számtalan lehetőséget ad a rövidebb – hosszabb sétákra, túrázásra, ezzel is serkentve az őket körbevevő közvetlen környezet, természet, Földünk megismerését.

Óvodapedagógusok: Molnárné Váradi Erzsébet Anna Kecskés Eszter
Dajka: Nagy Sabine
Pedagógiai asszisztens: Varga Angelika
A csoportba felvehető gyerekek maximális létszáma: 26 fő
A csoport életkori összetétele (az újonnan beiratkozók nélkül):
4-5 évesek: 25 fő (13 lány, 12 fiú)
Üres férőhelyek száma: 1 fő