Katica csoport

katica logó

 

Katica csoport

A katicabogarak  a természet apró kis gyöngyszemei, melyek tökéletes harmóniában élnek természetes környezetükkel. Szárnyaikat bontogatva fedezik fel a körülöttük lévő világot, annak minden apró örömét és csodáját.

Csoportunkban nagy hangsúlyt fektetünk a sokoldalúan és kiegyensúlyozottan fejlődő személyiség nevelésére. Célunk, hogy  egy jól együttműködő közösséget alakítsunk ki, ahol a kis Katicák  jól érzik magukat, és egymásra figyelve, egymást segítve, támogatva fejlődhetnek, bontogathatják pettyes szárnyaikat. Közösségünk egységét erősítve, a gyermekeket saját képességeikhez mérten, személyre szabottan , differenciáltan fejlesztjük, és teret biztosítunk a kreativitás szabad megnyilvánulásának.

Számunkra fontos a természet közelsége! Nagyon szeretünk kirándulni, felfedezni közvetlen és tágabb környezetünket, kincseket gyűjteni, bogarászni. A minket körülvevő erdők, mezők, a Békás-tó minden évszakban számos megfigyelésre, tevékenységre kínálnak lehetőséget, melyet pedagógiánkban felhasználunk. A kertészkedéssel tapasztalatokat gyűjtve, játékosan nevelünk.

A természet titkainak felfedezése, az elvetett apró magok  gondozása, környezettudatosságra, felelősségtudatra nevel, és sikerélményt ad apróságainknak.

A Katica Birodalmat a jókedv , önfeledt kacagás és vidám játék tölti be! Gyerekeink egész napját átszövi a játék, ezen keresztül szereznek tapasztalatot a körülöttük lévő világról, társaikról, a közösségről.

A szabad mozgás és a mozgásfejlesztés is jelentős szerepet tölt be a csoport életében. Szeretünk énekelni, táncolni, mondókázni, meséket hallgatni a nap minden percében. A természeti jeles napok és a népi hagyományok megünneplésével, átélésével igyekszünk gyerekeink óvodás éveit tartalmassá és valódi élménnyé tenni.

Törekszünk arra, hogy kis Katicáinkat szerető gondoskodás vegye körül, hogy az óvodába járás örömteli legyen számukra.

Óvodapedagógusok:

Bottyán Zsoltné, Éva

Solymosné Proszonics Patrícia

Dajka néni:

Karlik Imréné, Marcsi

Pedagógiai asszisztens:

Vassné Kiss Ildikó

A csoportba felvehető gyerekek maximális létszáma: 26 fő

A csoport életkori összetétele:

2,5 évesek: 3 fő (1 fiú, 2 lány)

3 évesek: 20 fő ( 11 fiú, 9 lány)

4 évesek: 2 fő ( 2 fiú)