Katica csoport

katica logó

 

Azért választottuk csoportunknak a katicabogár nevét, mert ezek az apró, kis gyöngyszemek tökéletes harmóniában élnek együtt a természettel.

Csoportunkban a sokoldalúan és kiegyensúlyozottan fejlődő személyiség nevelése a célunk. Közösségünk egységét erősítve, a gyermekeket saját képességeikhez mérten, személyre szabottan, differenciáltan fejlesztjük, és nagy hangsúlyt fektetünk a kreativitás szabad megnyilvánulásának.

Számunkra fontos a természet közelsége! Nagyon szeretünk kirándulni, felfedezni közvetlen és tágabb környezetünket, kincseket gyűjteni, bogarászni. A minket körülvevő erdők, mezők a Békás-tó minden évszakban számos megfigyelésre, tevékenységre adnak lehetőséget, melyet pedagógiánkban felhasználunk. A kertészkedéssel tapasztalatokat gyűjtve, játékosan nevelünk. A természet titkainak felfedezése, az elvetett apró magvak gondozása, felelősségtudatra nevel és sikerélményt ad apróságainknak.

A Katica porta mindig jó kedvtől, vidám játéktól hangos! Gyerekeink egész napját átszővi a játék, ezen keresztül szereznek tapasztalatot a körülöttük lévő világról, társaikról, a közösségről.

A szabad mozgás, és a mozgásfejlesztés is jelentős szerepet tölt be a csoport életében. Szeretünk énekelni, táncolni, meséket hallgatni a nap minden percében. A természeti jeles napok és a népi hagyományok megünneplésével, átélésével igyekszünk gyerekeink óvodás éveit tartalmassá és valódi élménnyé tenni.

Törekszünk arra, hogy kis Katicáinkat szerető gondoskodás vegye körül, hogy az óvodába járás örömteli legyen számukra.

Várjuk szeretettel a jelentkezőket, akik pöttyös kis csapatunkhoz szeretnének tartozni.

Óvodapedagógusok:

Bottyán Zsoltné, Éva

Solymosné Proszonics Patrícia

Dajka néni:

Karlik Imréné, Marcsi

Pedagógiai asszisztens:

Vassné Kiss Ildikó

A csoportba felvehető gyerekek maximális létszáma: 26 fő

A csoport életkori összetétele

(az újonnan beiratkozók nélkül):

3-4 évesek: 2 fő (1 lány, 1 fiú)

4-5 évesek: 3 fő ( lány,  fiú)

Üres férőhelyek száma: 21 fő (főként kiscsoportosokat várunk)