Fülesmackó csoport

Csoportunkra jellemző a nyugodt, barátságos, szeretetteljes légkör.  A kismackók életében fontos, hogy mozgásigényüket kielégítsük ezért a gyönyörű természeti környezetben, ahol kicsiny településünk elhelyezkedik, számtalan lehetőség adódik rövidebb, hosszabb sétákra, túrázásra; így ismerhetjük meg, tanulhatunk közvetlen környezetünkről, a természetről, Földünkről.

A bizalmas biztonságot nyújtó környezet feltételeinek megteremtése kiemelt fontosságú a gyermekek fejlődésében, ebben játszik nagy szerepet a napirend. A szeretetteljes légkör és cselekedeteikről való pozitív visszajelzés elengedhetetlen fontosságú fejlődésükhöz.

Játékaink során a nagyok sok odafigyeléssel segítik a kisebbeket eligazodni a nagy világban.
A gyermekek életkori sajátosságai eltérőek, ezt figyelembe véve tervezünk különböző játékba integrált tevékenységeket. A gyermek legfejlesztőbb tevékenysége a játék, ezen keresztül fedezi fel a világot, tanulja meg az alapvető szociális normákat. „Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt.” /Platón/ A kismackók életében a szabad játék kiemelt szerepet kap.

A csoport életében fontos szerepet kap a zene, népzene, néphagyományok és a jeles napok.

A zenei neveléssel nem csak a zene szeretetét érezheti át a gyermek: „ Az ének felszabadít, bátorít, gátlásokból, félénkségből kigyógyít. Koncentrál, testi-lelki diszpozíción javít, munkára kedvet csinál, alkalmasabbá tesz, figyelemre – fegyelemre szoktat… Kifejleszti csírájában minden emberben meglévő zeneérzéket, ezzel megadja a műveltség alapját, amivel szebbé, gazdagabbá teszi egész életét.” /Kodály Zoltán/

Nagy örömmel tölt minket el a támogató, befogadó szülői légkör, amely körülvesz minket, és rengeteg segítséget kapunk tőlük.

Fülesmackó -csoportképek
Füles - Bábszínházban
Füles - Farsang, kiszézés
Füles - Testünk
Füles - Világűr hete