Barackfa csoport

A Barackfa csoportban a 30 vegyes életkorú kisgyermek neveléséről és gondozásáról Marika, Marcsi, Andi és Ancsa néni gondoskodik.

A tanév elején lényegesnek tartjuk, hogy az új gyermekek és szüleik zökkenőmentesen illeszkedjenek be az óvoda és a csoport életébe. A tanév során a szülők sok közös rendezvényen is részt vehetnek, így lehetőségük van betekinteni a csoport és az óvoda mindennapjaiba. A csoportszobánk tágas, világos, a gyermekek igényéhez van kialakítva. Lehetőséget biztosít a szerepjátékhoz, a könyvnézegetéshez, a természetsarok kialakításához és a különböző kézműves tevékenységhez is. A mozgásos játékokhoz külön tornaterem áll rendelkezésünkre, a zárt, parkosított udvar mellett. Az esztétika érzéket fejlesztve, ünnepeket és az évszakokat figyelembe véve készítjük el az óvoda dekorációját a gyerekekkel együtt.

Lehetőség van a gyerekeknek naponta a különböző kézműves technikák elsajátítására, illetve saját elképzeléseik megvalósítására. Kiemelt feladatunknak tartjuk a szűkebb és tágabb környezetük megismerését és védelmét. Amikor csak tehetjük, természetes környezetükbe figyeljük meg a növény- és állatvilágot, valamint az évszakok hatását a természetre. Naponta vagyunk a szabadban, sokat kirándulunk, így kiscsoport végére sem okoz gondot a fák, növények, madarak, kisebb állatok megnevezése. Szeretjük a meséket, verseket. Az ének-zene, népdal, néptánc naponta része az életünknek.  A hagyományainkat figyelembe véve minden évben visszatérő programok szervezésével kedveskedünk a gyermekeknek: egész napos kirándulások, őszi almaszüret, állatkert, színház- és múzeumlátogatás, élménypark, gyermekvasút, lovaglás. Az év folyamán nagyon figyelünk arra, hogy minden kisgyermek egy önálló személyiség, és hogy önmagához képest fejlesszük. Örülünk minden pozitív változásnak, az esetleges stagnálás, visszaesés okát a szülőkkel együtt próbáljuk megkeresni. Fontos, hogy a gyermekek jól érezzék magukat az óvodában, és a szülők is elégedettek legyenek munkánkkal. Hatékony fejlesztő munkát csak így tudunk a gyermek érdekében végezni.

Bízunk benne, hogy az óvodai évek végére a nagycsoportosaink rendelkeznek mindazzal a tudással és neveltségi szinttel, mely biztosítja számukra a minél zökkenőmentesebb iskolakezdést.

Barackfa élet - képek